Pavlova torta- egyszerű és gyors és finom:)
hozzávalók 8 főre de ez annyira finom, hogy 4en is el lehet tüntetni!:)
4 ek cukor
4 tojásfehérje
Én nem szoktam tejszínhabot tenni rá, mert férjem nem szereti, tehát anélkül is nagyon finom.
Fontos betartani azt a 2o percet a végén.
Bármilyen gyümölccsel variálható, plusz öntetet is adhattok hozzá..:) Eper, meggy öntet itthon a nyerő.:)
hozzávalók 8 főre de ez annyira finom, hogy 4en is el lehet tüntetni!:)
4 ek cukor
4 tojásfehérje
1 ek ecet
1 tk kukorica keményítő
1 tk vanília aroma
2 dl hideg habtejszín (lehet sokkal több is :) )
25 dkg málna, eper , gránátalma, szőlő, nektarin, barack bármi.
1 cs habfixáló (kimaradhat)
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsire tegyünk egy darab sütőpapírt, tegyünk rá valami kerek formát (pl. egy tányért), és rajzoljuk körbe. Erre fogjuk a tojáshabot halmozni.
A tojásfehérjét verjük habbá.
Fokozatosan tegyük bele a cukrot, az ecetet, a keményítőt és a vanília aromát. Szép fényes, sűrű kemény habot kell hogy kapjunk.
Halmozzuk a habot a sütőpapírra.
Tegyük be a sütőbe. Állítsuk vissza a sütő hőmérsékletét kb. 150-130 fokra. A sütő ajtaját ne nyitogassuk.
a sütési idő letelte után hagyjuk még kb. 20 percig a sütőben, hogy ne essen össze
Verjük fel a tejszínt, egy kis porcukrot lehet hozzátenni ízlés szerint, de ez nem muszáj. Itt lehet a habfixálót belerakni.
Kanalazzuk a felvert tejszínt a kihűlt,megsült tésztára, nem kell elsimítani tökéletesre.
Pakoljuk rá a gyümölcsöt.
1 tk kukorica keményítő
1 tk vanília aroma
2 dl hideg habtejszín (lehet sokkal több is :) )
25 dkg málna, eper , gránátalma, szőlő, nektarin, barack bármi.
1 cs habfixáló (kimaradhat)
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsire tegyünk egy darab sütőpapírt, tegyünk rá valami kerek formát (pl. egy tányért), és rajzoljuk körbe. Erre fogjuk a tojáshabot halmozni.
A tojásfehérjét verjük habbá.
Fokozatosan tegyük bele a cukrot, az ecetet, a keményítőt és a vanília aromát. Szép fényes, sűrű kemény habot kell hogy kapjunk.
Halmozzuk a habot a sütőpapírra.
Tegyük be a sütőbe. Állítsuk vissza a sütő hőmérsékletét kb. 150-130 fokra. A sütő ajtaját ne nyitogassuk.
a sütési idő letelte után hagyjuk még kb. 20 percig a sütőben, hogy ne essen össze
Verjük fel a tejszínt, egy kis porcukrot lehet hozzátenni ízlés szerint, de ez nem muszáj. Itt lehet a habfixálót belerakni.
Kanalazzuk a felvert tejszínt a kihűlt,megsült tésztára, nem kell elsimítani tökéletesre.
Pakoljuk rá a gyümölcsöt.
Én nem szoktam tejszínhabot tenni rá, mert férjem nem szereti, tehát anélkül is nagyon finom.
Fontos betartani azt a 2o percet a végén.
Bármilyen gyümölccsel variálható, plusz öntetet is adhattok hozzá..:) Eper, meggy öntet itthon a nyerő.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése