A recept NOSALTY-tól van.
Csalamádé egyszerűen
Hozzávalók 4 főre:
1,5 kg káposzta
1,5 kg paprika
1 kg uborka
0,5 kg hagyma
2 dl 10 %-os ecet
7 dkg só
40 dkg cukor
1 kk szalicil
1 kk cirtomsav
3 db babérlevél
1 ek szemes bors
elkészítés
A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborka szeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk eltenni télire, vegyünk színes paprikákat: pirosat, sárgát.
A felaprított hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra. Az egészet állni hagyjuk kb. 4-6 órát, ezalatt levet ereszt.
Végül az előre előkészített üvegeket megtöltjük az összeért zöldségekkel, felöntjük a levével, és lezárjuk. Ebből az adagból kb. 6 db 8 decis üveg tölthető meg. Érdemes jól megtömni az üvegeket, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
1,5 kg paprika
1 kg uborka
0,5 kg hagyma
2 dl 10 %-os ecet
7 dkg só
40 dkg cukor
1 kk szalicil
1 kk cirtomsav
3 db babérlevél
1 ek szemes bors
elkészítés
A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborka szeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk eltenni télire, vegyünk színes paprikákat: pirosat, sárgát.
A felaprított hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra. Az egészet állni hagyjuk kb. 4-6 órát, ezalatt levet ereszt.
Végül az előre előkészített üvegeket megtöltjük az összeért zöldségekkel, felöntjük a levével, és lezárjuk. Ebből az adagból kb. 6 db 8 decis üveg tölthető meg. Érdemes jól megtömni az üvegeket, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
3 nap után már fogyasztható.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése