2012. szeptember 20., csütörtök

Madártej


Nagy kedvencünk, nagyon szeretjük. Én forrón, kedvesem hidegen.
Finom, édes desszert.
Hideg változata hűsít a nyári forróságban, forró változata melegít egy hideg őszi vagy téli estén.

Anyukám egyszerű és gyors receptjét osztom meg veletek.

Egy liter tejhez 5 tojás sárgáját használunk fel.
Külön választjuk a tojás sárgáját és a fehérjét. Mindkettőre szükségünk lesz.
A tojássárgáját habosra keverem 1o kanál cukorral. Közben oda teszem főzni a tejet. Amikor forr a tej, hozzá öntöm szép lassan a felvert tojássárgáját és kavargatom. Most már kész is van. Levehetjük a tűzről.

Jöhet a lágy és fényes fehér hab.

Elkezdem habosra verni a tojásfehérjét (először cukor nélkül)ha már felnő szép lassan hozzá teszek 12 nagy kanál cukrot, plusz egy vanília cukrot. Addig verem, míg szép fényes lesz és keményen lágy.:)

A fehér habból szép nagy adagokat helyezek a madár tej tetejére.

Kész is van.
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése