2012. október 15., hétfő

Sütőtök

A sütőtök kedvező gyógyhatásai

 

  • Vitaminok: a sütőtök és a tökmag C és E vitaminokat, vasat, cinket, magnéziumot, káliumot beta- és alfa karotenoidokat (antioxidánsok, melyek segítségével megelőzhető a sejtek sérülése) és luteint tartalmaz (a szem egészségére).
  • A szervek egészsége: a sütőtökben és a tökmagban lévő tápanyagok a vese, húgyhólyag és prosztata egészségét biztosítják.
  • Fehérjetartalma: a tökmag nagyon sok fehérjét tartalmaz.
  • Betegségmegelőzés sütőtökkel: A sütőtök csökkenti a csontritkulás esélyeit, féregtelenítő hatásával biztosítja a tápcsatorna egészségét, és csökkenti a koleszterinszinte 
  • A sütőtök további  előnyei: A tökmag segít abban, hogy a szervezet megszabaduljon a férgektől és más élősködőktől, emellett egészséges zsírsavakat tartalmaz.
  • Tudnivalók a tökmagról: Az organikus, nyers tökmag tartalmazza a legtöbb szükséges tápanyagot és enzimet! Együnk belőle annyit, amennyit csak tudunk.

 Mi is nagyon szeretjük a tököt, a tökmagot, tökmagolajat.
Tegnap hoztam is egyet anyósoméktól (tehát bió, még jobb). Felszeleteltem 2-3 cm vastagra, tepsire sütőpapírt tettem és be a sütőbe 4o-45 perc alatt meg is sült 18o fokon. Vaj puhára kell sütni.
Ilyenkor nagyon jó vitamin forrás szervezetünknek. A sok-sok vitamin pirulák, tabletták helyett én inkább igyekszem friss gyümölcsökkel és zöldségekkel pótolni a vitaminokat.
Ezt ajánlom mindenkinek, törekedjünk egészségünk megőrzésére!


 A héten töklevesre is sor kerül.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése