Az én kedvencem a csirke paprikás! Szeretem rizzsel, nokedlivel, tésztával, pirével akár még tarhonyával is.
Mindenféle húsból, combból, szárnyból, hátból, mellből minden részéből!
Szeretem azért is, mert hamar elkészül.
Nézzük.
Jó üvegesre dinsztelek két fej apróra vágott hagymát majd hozzá teszek 1 vagy 2 apróra vágott sárgarépát, plusz egy paprikát (apróra vágva). Ezeket saját levükben kavargatom 4-5 percet. Majd felöntöm kis vízzel paprikázom, sózom, borsózom. A paprikával vigyázni kell, nem jó forró olajba tenni mert megég és elveszti finom ízét. Tehát a pirospaprika (por) hamar elég.
Jönnek a húsok is bele a fazékba. Mikor minden megvan felöntöm addig míg ellepi a víz az összes húst és hagyom 45 percet rotyogni. (5-6 oson)
Akkor van kész ha a húsok megpuhulnak finomra. Jöhet a habarás. 2 púpos kiskanál liszt és két ujjnyi tejszín. Jól elkeverem és kész is van.
Én mielőtt bele teszem a habarást már leállítom, mert még alatta forró a lap. Gáznál a legkisebb lángon keverjük el és aztán oltjuk el a tüzet.
A fentiek közül valamelyikkel tálaljuk és jó étvágyat kívánunk!:)
Mi, ma rizzsel fogyasztjuk!
klassz!
VálaszTörlésolyan egyszerűen elmagyarázod, még én is értem :)
Igazán örülök:)
VálaszTörlés