2012. szeptember 26., szerda

Ani szelet

ANI SZELET:




Hozzávalók: (tésztához) (1 tepsihez, mint a képen)
4 tojás sárgája
15 dkg cukor

1 csomag sütőpor
Fél kocka margarin
Annyi liszt amennyit felvesz kb. (3o-4o dkg)
hab:
4 tojás fehérje
15 dkg cukor

Házicsoki:
5 kanál víz
1 teás csésze cukor
1 csomag tejpor (14o g–os)
3-4 kanál kakaó


A 4 tojás sárgáját kikavarom 15 dkg cukorral plusz sütőpor. Egy fél csomag margarint adok hozzá,ezeket jól kikavarom hozzáadok annyi lisztet amennyit felvesz kb.30-40dkg körül hogy siríteni lehessen. Kikent tepsibe teszem (sirítőre rá tekerem és úgy teszem a tepsire) megkenem valami savanykás lekvárral(ribizli, szilva stb.),4 toj.fehérjét 15dkg cukorral kemény habbá verem és a tésztára simítom, megszórom vágott dióval, előmelegített sütőbe teszem. Amikor kihűlt a tészta, házi csokit teszek rá. 5kanál víz,1 teás csésze cukor szirupot főzök kb.3-4 perc után leveszem a tűzről majd belekavarom az 1csomag tejport(DR OETKER 140g-os)és a 3-4 kanál kakaót.

2 megjegyzés:

  1. meg kell próbáljam, lehet sikerülne nekem is: )...

    VálaszTörlés
  2. Nem nehéz, biztos sikerül. A tésztáját kell ügyesen meggyúrni és minden simán megy:)

    VálaszTörlés