Csirkemell rolád spenóttal töltve parmezánrétesben, brokkolis krumplipirével
Minap láttam a vacsora csatában, megláttam, megkívántam, megcsináltam!:)
2 főre:
Egy szép nagy csirkemell fele
15 dkg mélyhűtött spenótlevél
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
olívaolaj
1 teáskanál fokhagymás sült fűszerkeverék
só, bors, szerecsendió
réteslap
1o dkg reszelt parmezán sajt
A töltelékbe tehetünk juhtúrót is nagyon finom vele.
Elég egy szép nagy csirkemellnek a fele. Szeleteljük fel a csirkemellet nagy, tenyérnyi darabokra, majd kissé
klopfoljuk ki. Daráljunk rá borsot, sózzuk, és fűszerezzük a
fűszerkeverékkel.
Olvasszuk ki a spenótleveleket, majd a felesleges
vizet nyomkodjuk ki belőle. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban,
tegyük bele a zúzott fokhagymát és pirítsuk egy percig. Adjuk hozzá a
kinyomkodott spenótleveleket, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, darált
borssal és sóval. Fedjük le fedővel és pároljuk pár percig. Ha elkészült
vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük hozzá a kis
kockákra összevágott paradicsomot.
Hajtsuk szét a réteslapot, kenjük meg olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a parmezán sajttal.
Ezt
a műveletet még háromszor ismételjük meg, majd helyezzük rá a
begöngyölt roládot, és tekerjük fel. Külsejét kenjük meg vajjal, és
tegyük sütőpapírral borított tepsire, és forró kb 160-170 fokos sütőben
süssük 30-35 percig.
Ha elkészült szeleteljük fel egy centis szeletekre.
A krumplipire:
Szokásos módon tegyük oda főni a krumplit.
Ha már puha tegyük a tetejére a rózsáira szedett brokkolit is. Ha
szükséges öntsünk még rá vízet, hogy ellepje, majd főzzük még öt percig.
Ha elkészült szűrjük le, tegyük rá a vajat, fűszerezzük szerecsendióval, majd törjük össze a burgonyanyomóval.
Én most nem brokkolival készítettem a pirét. De kipróbálom!
U.i. A képeim nem lesznek mindig jó minőségüek. Köszi megértéseteket!
nagyon tetszik, hogy így címkézed a recepteket, így utána is hamar ki lehet keresni :)
VálaszTörlés