Ma végre találtam Juharfa szirupot!! Olyan régóta keresek itt is és Magyarországon is.
Itt találtam az újonnan nyíló dm-ben bio kiszerelésben. Úgy örültem neki.
Ezért a régi ízek felidézése érdekében elkészítettem a kanadai palacsintát, nagy kedvencemet.
Először a kanadai ifi vezetőméknél ettem ilyet Szombathelyen. :)
Hozzávalók:
- 3 dl teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek. cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dl tej
- 2 kk. olaj
- 1 egész tojás
Kézi habverővel is csomómentesre lehet keverni.
Teflon serpenyőben sütjük, további olaj hozzáadása nélkül. Egy nagyobb serpenyőben egyszerre 4-5 db is süthető. Merőkanállal kisebb mennyiséget a serpenyőbe teszünk, elegyengetjük, hogy kb. 5-6 cm átmérőjű kör alakú kis palacsintákat kapjunk. A sütőpor miatt a palacsinták magasabbra nőnek, vastagabbak lesznek. Ha kissé barnás színűek, megfordítjuk és a másik oldalukat is megsütjük.
Fogyasztható Juharfa sziruppal, lekvárokkal, nutellával, tejjel, csoki öntettel vagy egyéb öntetekkel.
Jó étvágyat!
Én is készítettem ilyet az elmúlt hetekben...
VálaszTörlésIlyen juharsziruposan :)
Nem emlékszel, hogy backon szalonnával tálalták és rá a juharszirup?
VálaszTörlésAkkor azért volt egy kis hiányérzetem...most hogy mondod, rémlik. Na most úgy is ki kell próbáljam :D
VálaszTörlés