2013. október 16., szerda

Őszi színkavalkád - Párolt zöldség rízzsel és csirkemellel


Elkészítési idő 15-20 perc.
Egészséges.
Mostanában nagyon igyekszem arra, hogy kevés olajjal főzzek és minél többet olívával, de abból is bőven elég pár csepp! Nem szabad tocsogjon olajban az étel ,lehet, hogy finom, de nem egészséges!

Hozzávalók:
2 főre:
fél csirkemell
1 közepes vöröshagyma
1 kaliforniai paprika
egy száll zöld hagyma
1 db sárga paprika
1 kanál vaj
olíva olaj
fél csésze rizs

A rizst elkészítjük a szokásos módon külön.
Amíg fő addig lehet készíteni a zöldségeket.
Apróra vágunk minden zöldséget, először párolom vajon a hagymát majd jön hozzá a zöld hagyma is, paprikák is a wok edénybe. Megszóróm a vége felé apróra vágott petrezselyemmel.
Mikor éppen csak kicsit megpuhul de még ropogós a belseje le is veszem.

A csirkemellet is apró kockákra vágom, 3 csepp olíva olajban megpirítom. Majoránnával, sóval borssal fűszerezem.

Ha minden elkészül, alulra teszem a rizst, jöhet rá a zöldség, tetejére pedig a hús.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése