2013. október 28., hétfő

Kacsa


A kacsát is 1000 féle módon készíthetjük, ahogy szeretjük.

Kettőnknek egyszeri étkezésre elég bőven 2 szárny és 2 comb.
Nagyon szeretem sütőben sütni a húsokat.
Almás, mentás kacsa sült ezúttal.

Elkészítés:

A tepsi aljába 2-3 csepp olíva olaj. (Nem kell több, mert a kacsa zsírja bőséges!)
Zöldség ágy: alap: hagyma, sárgarépa, fokhagyma (egész cikkekben).
Ezekre teszem rá a húsokat.
Fűszerezés: só, bors, majorána, friss menta, provence fűszer keverék. +- ízlés szerint = 2 kanál olívával összekeverem és ecsettel rákenem a fűszerkeveréket a húsokra.

Sütőben 190 fokon, légkeveréses funkción 1 órát sül, majd fél órát pirítom.

Miután beteszem a sütőbe a húst, megpucolok kis krumplikat, megmosom, sózom és kitöltöm a tepsi üres helyeit. (nem teszek rá semmit, szép barna és ropogós lesz)
Az utolsó 30 perc elején teszem hozzá a cikkekre vágott almát!

Egyben kész a köret is és a hús is! :)

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése