2013. október 28., hétfő

Borzas almás pite


Hozzávalók: (20 szelethez)

600 g liszt
1/2 csomag szárított élesztő
1 tojás
225 g cukor
125 ml tej
280 g vaj
csipetnyi só
1 citrom leve
és a lereszelt héjából 1 ek.
1 kg alma
1 csomag vaníliás cukor
vaj a forma kikenéséhez
liszt a nyújtáshoz

Elkészül: 30 perc alatt
+ kelesztés és sütés

250 g lisztből, a szárított élesztőből, a tojásból, 25 g cukorból, a langyos tejből, 30 g vajból, sóból és a citromhéjából tésztát gyúrunk, és letakarva, meleg helyen kb. 50 percig kelesztjük.

A tésztát belisztezett felületen kinyújtjuk, majd a kivajazott tepsibe helyezzük.
Újabb 30 percig kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt 210 fokra. (légkeveréses sütő 190 fokra)

Az almát megpucoljuk, lehet héjával is sütni. Felszeleteljük, és citromlevet csepegtetünk rá.
A gyümölcsöt elosztjuk a tésztán.

A maradék lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat morzsára dolgozzuk, majd egyenletesen elosztjuk a süteményen.
A sütő középső rácsán kb. 30 percig sütjük.

Én 30 percig sütöttem, pont jó lett. Először soknak tűnt a morzsa a tetejére, de elkészülve jó volt.
Nagyon finom!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése