2013. szeptember 9., hétfő

Cigánypecsenye ahogy én készítem

Férjem nagy kedvence. Ha Szoboszlóra megyünk akkor mindig azt eszünk. :) Szerintünk, ott készítik el a legfinomabban.
Én is próbálkozom itthon vele.

Először is:

Általában 4 főre készítek:

8 szelet sertés tarja
8 szelet szalonna
1 fej vörös hagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 fej lila hagyma

A húst amint megveszem pácba teszem. Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, összetörjük, befűszerezzük, és olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük.
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Ráecseteljük a húsokra a páclét, a maradékot rájuk öntjük, s legalább 3-4 órát vagy fél napot hagyom állni a finom pácban.

Először a sütést, főzést a szalonnával kezdem. A szeleteket bevágdosom és a forró serpenyőbe teszem, engedjen finom zsírt, amiben majd gyorsan elősütöm a húsokat.
Amikor szépen megsülnek a szalonnák kiveszem egy tálba és a legvégén veszem még majd elő.
A szalonna zsírjában megsütöm a húsokat, 3-4 percet mindkét oldalát.

Egy tepsibe locsolunk olíva olajat, fél karikákra vágott vörös hagymát (egy közepes egész hagyma).
A fokhagymát nem pucoljuk meg, tenyerünkkel vagy egy lapos eszközzel kicsit összepréseljük és úgy teszünk pár cikket a tepsibe!
Bele helyezzük a húsokat, nagyon kevéske vízzel felöntjük.
190 fokon 35-40 percet sütjük, míg meg nem puhul.

Ez idő alatt elkészíthetjük a krumplit. Alaposan megmossuk és vastag cikkekre vágjuk. Vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és olajban pár perc alatt megpirítjuk a külsejét.

A húsokra rátesszük a szalonnákat, lila hagyma karikákat és tálalhatjuk is!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése