2013. augusztus 12., hétfő

Fokhagymás rostélyos

Csirkemellel készítettem el.
Persze bármilyen sovány hús szóba jöhet, de csirkével készül el a leghamarabb.
A hús szeleteket vékonyra ki klopfolom, sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom.
Egy serpenyőbe felforrósítok egy kis olajat.  A lisztbe forgatott hús szeleteket a forró olajba helyezem, gyorsan megpirítom. Amint mindkét oldala megpirul, felöntöm vízzel.
1-2 cikk fokhagymát belenyomok és hagyom puhulni a husit.
Nem várom meg míg lefő teljesen a víz már teszem is hozzá a tejszínes eresztéket, amitől szép fehér szaftja lesz. :)

15-20 perc alatt kész is van. Krumplipürével tálalom. :)

Képet elfelejtettem készíteni róla, hamar elfogyott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése