2013. június 4., kedd

Zabpelyhes palacsinta

Újabb palacsinta :) Nagyon szeretem!

Érdemes előtte este előkészíteni a tejbe beletenni a zabpelyhet, hogy jól magába szívja.

Hozzávalók:

16 dkg zabpehely
5 dl tej
6 dkg liszt

2 kk szódabikarbóna
2 kk sütőpor
2 ek barnacukor (4dkg)
fahéj
2 tojás
8 dkg olvasztott vaj

Ha megvan a tejes zabpehely tegyük hozzá a lisztet, tojást, barnacukort, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat majd az olvasztott vajat. Ne feledjük a sót sem, hisz ez adja ki az ízét.

Mivel jó tömény massza lesz belőle 2-3 percet kell süljön mind két oldala. Kis kerek formákban készül el, mint az amerikai palacsinta. Szép barna színe lesz. :)
Nagyon finom! És egészséges a benne levő zabpehely :).
Juharfasziruppal, gyümölcsökkel, öntetekkel tálalható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése