2013. április 10., szerda

Laktatós sonkás vagy szalámis sajtos kifli

Utoljára múlt héten készítettem, gyorsan elkészült és még gyorsabban elfogyott. :)

Hozzávalók:

150 g liszt
fél élesztő
1 tojás
1/4 csomag vaj
2 kanál olaj

Először a fél élesztőt egy kis langyos vízbe dörzsölöm, hozzáteszek 1 kiskanál cukrot, 1 kanál lisztet majd elkeverem és hagyom kb. 10 percig, hogy felfusson.

A 150 gramm liszthez teszek egy kis langyos vizet, hozzá adom az 1 tojást, a vaj megolvasztása után (legyen langyos) azt is hozzáteszem. Ha mindez megvan az élesztővel eldolgozom.  A két kanál olajat is hozzá adom.
Szükségszerűen teszünk hozzá lisztet,  hogy ha kell. Hogy ne ragadjon. 
Majd hagyom kelni míg kétszer nagyobb nem lesz. :)

Borítsuk lisztezett felületre, majd osszuk 2 vagy több egyenlő részre és formázzunk belőle gombócokat. Egyesével nyújtsuk kör alakúra őket, vágjuk fel arányos részekre. Töltsük meg az elkészült töltelékkel.
A szélesebb felüknél kezdve tekerjük fel, hajtsuk kifli alakra, majd tepsire sorakoztassuk őket. ( margarinnal kikent-liszttel megszórt jó minőségű tepsi, vagy egy jó minőségű sütőpapír is tökéletes).

10-15 perc alatt 200 fokon kész is van.

Egy tojás fehérje kell még , megkenegetni a kifliket. Tetejére lehet szórni reszelt sajtot, köményt, szezámmagot.

Töltelék: 
Készítettem már szalmáival, sonkával is. Apró kockákra vágtam, ha szeretjük a sajtot akkor azt is darabolhatunk közé. Ráütök egy tojást összekeverem,  megfűszerezem finom zöld fűszerekkel és kész is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése