2013. április 11., csütörtök

Húsvéti sütemény- hab halmok

Nagypénteken a tini alkalomra ezzel a sütivel készültem. Az elkészítésének elmondásával vettük végig a Húsvéti eseményeket. Garantáltan emlékezetesebb. :) És még finom is.



Húsvéti sütemény

Hozzávalók:
egy csésze darabos dió
egy teáskanál ecet,
három tojás fehérje
egy csipet só
egy csésze cukor

A sütőt melegítsd elő 150°C-ra!
Helyezd a diót a  műanyagtasakba, és egy fakanállal törd össze apró darabokra!
Ezután tedd bele az ecetet a keverőtálba. Add hozzá az ecethez a tojásfehérjéket.
Tegyél a tálba egy csipet sót is!
Következő lépésként add hozzá a keverékhez a cukrot!
A legnagyobb fokozaton verd fel a keveréket 10  percig,  egészen addig, amíg megvastagodik! Ezután forgasd bele a masszába a diót, majd kanalazd a keveréket pöttyökben zsírpapírral borított tepsibe!
A sütemények 10 perc alatt készülnek el, de maradhatnak 15 percig is a sütőben.

Összesen fél óra alatt  kész is van. :)

Itt van, hogy is mond el a húsvéti történetet:  http://www.gyermekmisszio.com/lecketervek/unnepi/191-suesd-meg-a-husveti-toertenetet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése